Βαλεριάνα , λειτουργεί καταπραϋντικά σε ψυχοσωματικά προβλήματα

Βαλεριάνα , λειτουργεί καταπραϋντικά σε ψυχοσωματικά προβλήματα

Η ρίζα του αποτελεί το κυρίως φαρμακευτικό τμήμα του φυτού. Με απόσταξη των ριζών παραλαμβάνεται αιθέριο έλαιο, που περιέχει βορνεόλη, βαλεριανική αλδεϋδη και βαλεριανικό οξύ. Και οι τρεις αυτές ουσίες είναι τονωτικές και αντισπασμωδικές.

Η εκρίζωση των φυτών γίνεται το Φθινόπωρο και μετά από καλό πλύσιμο ακολουθεί η αποξήρανση. Οι γάτες δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στη βαλεριάνα, της οποίας τρώνε τα φύλλα σαν καθαρτικό, γι’ αυτό ονομάζεται και «βότανο της γάτας».

Θεραπευτική χρήση: Άσθμα, δηλητηριάσεις, επιληψία, καούρες, καρδιοπάθειες, παράλυση, παχυσαρκία, σπασμοί, ταχυκαρδία, τέτανος, καταπραϋνει το νευρικό σύστημα σε περιπτώσεις νευρώσεων. Επίσης, βοηθάει στην χαλάρωση, στα προβλήματα ύπνου και λειτουργεί καταπραϋντικά σε ψυχοσωματικά προβλήματα.


Τα Βότανα

Γνωρίστε τα Βότανα καλύτερα μέσα από την Nostos Organic Herbs.

Βιολογική Καλλιέργεια Βοτάνων

Τι είναι οι βιολογικές καλλιέργειες και γιατί διαφέρουν από τις αντίστοιχες συμβατικές; Μας προσφέρουν κάτι περισσότερο και αν ναι τι είναι αυτό που θα μας κάνει να τις προτιμήσουμε;

Οδηγός Βοτάνων με βάση την Ασθένεια

Η βοτανοθεραπεία είναι μια υπόθεση που απαιτεί τόμους ολόκληρους για να αναλυθεί, ο παρακάτω οδηγός θα βοηθήσει κυρίως αυτούς που είναι στην αρχή να γνωρίσουν τις ευεργετικές ιδιότητες των βοτάνων.

Περί Βοτάνων

Τι πρέπει να προσέχουμε όταν επιλέγουμε ένα κατάστημα που εμπορεύεται βότανα; Πως ξεχωρίζουμε την ποιότητα του βοτάνου; Τι πρέπει να προσέχουμε στην αποθήκευση τους;