Κράταιγος , ο προστάτης της καρδιάς

Κράταιγος , ο προστάτης της καρδιάς

Είναι φυτό κατάλληλο για την δημιουργία φρακτών, λόγω των πυκνών αγκαθωτών κλαδιών του. Το ξύλο του Κράταιγου είναι πολύ σκληρό και χρησιμοποιείται στην ξυλογραφία και την τορνευτική, για την κατασκευή λαβών εργαλείων, μπαστουνιών, πασσάλων κ.ά.

Ο Κράταιγος είναι εξαιρετικά πολύτιμο βότανο και θεωρείται από τους βοτανολόγους "τροφή της καρδιάς". Χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της στηθάγχης και των παθήσεων της στεφανιαίας αρτηρίας. Είναι επίσης χρήσιμος για περιπτώσεις καρδιακής ανεπάρκειας ήπιας μορφής, λόγω κυκλοφορικής συμφόρησης και αντικανονικού καρδιακού παλμού.

Από τα άνθη του φυτού παράγεται αφέψημα με υποτασικές και καρδιοτονωτικές ιδιότητες. Επίσης, οι κόκκινοι καρποί του Κράταιγου θεωρούνται από τα καλύτερα τονωτικά του κυκλοφορικού και χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση της υπέρτασης, της αρτηριοσκλήρωσης και της στηθάγχης. Ο Κράταιγος είναι καλή επιλογή για όσους ταλαιπωρούνται από υπέρταση, κυρίως εξαιτίας προβλημάτων στα αγγεία τους. Έχει την ιδιότητα να εξισορροπεί με ήπιο τρόπο την πίεση του αίματος.

Αφέψημα: Ρίχνετε 2 κουταλάκια καρπούς Κράταιγου σε 1 φλιτζάνι τσαγιού με βρασμένο νερό και τους αφήνεται 20 λεπτά και σουρώνετε. Πίνετε 1-2 φορές την ημέρα (πρωϊ και απόγευμα), μεταξύ των γευμάτων. Επίσης, 2 κουταλιές σούπας άνθη για 1 φλιτζάνι βραστό νερό με δόση 2-3 φλιτζανιών την ημέρα, για ένα μήνα.


Τα Βότανα

Γνωρίστε τα Βότανα καλύτερα μέσα από την Nostos Organic Herbs.

Βιολογική Καλλιέργεια Βοτάνων

Τι είναι οι βιολογικές καλλιέργειες και γιατί διαφέρουν από τις αντίστοιχες συμβατικές; Μας προσφέρουν κάτι περισσότερο και αν ναι τι είναι αυτό που θα μας κάνει να τις προτιμήσουμε;

Οδηγός Βοτάνων με βάση την Ασθένεια

Η βοτανοθεραπεία είναι μια υπόθεση που απαιτεί τόμους ολόκληρους για να αναλυθεί, ο παρακάτω οδηγός θα βοηθήσει κυρίως αυτούς που είναι στην αρχή να γνωρίσουν τις ευεργετικές ιδιότητες των βοτάνων.

Περί Βοτάνων

Τι πρέπει να προσέχουμε όταν επιλέγουμε ένα κατάστημα που εμπορεύεται βότανα; Πως ξεχωρίζουμε την ποιότητα του βοτάνου; Τι πρέπει να προσέχουμε στην αποθήκευση τους;